V. Ingelstad IP
23 maj 2010
14:00

Referat: Västra Ingelstad IS - AIF Barrikaden

En match där vi på papperet hade ett mycket bra lag, med den lilla brasklappen att nästan hela laget tyvärr var mer eller mindre bakfulla efter en olycklig kollision med en liten klubbfest dagen innan. Återigen hade vi en ny helt ny målvakt efter att våra ordinarie målvakter lämnat återbud.

Vi hade väldigt gott om anfallare och spelade därför3-4-3 med följande lag:

Ibbe

David micke claesson

Henke mats Martin Mark

peter andy pontus

Avbytare mick, pascal, dennis

Mick anlände sent och bytte av mats efter ca 10 minuter som spelade fram till han skadade sig en bit in på andra halvlek på innermittfältet. Mats spelade sen som högermittfältare innan och efter paus. Pascal och dennis kom in i halvlek, Dennis spelade vänster yttermittfältare. pascal spelade först anfallare sen yttermittfältare.

Vi började bäst och skapade 2 riktigt bra lägen redan första 5 minuterna. Vi fortsatte spela bra framåt ytterligare en 10-15 minuter trots rätt mycket motvind och det kändes som om det skulle bli en överkomlig uppgift att ta 3 poäng.
Sen börjar nog den sena gårdagskvällen göra sig påmind hos en del och vi blir bekväma och lite förvirrade stundtals. Västra Ingelstads raka och väldigt enkla spel i kombination med medvinden gör att de får ett litet tryck på oss med några hörnor och lite halvchanser. Känns ändå orättvist och väldigt billigt när de efter ett i och för sig ganska snyggt anfall kan göra 1-0.

Första halvlek är relativt jämn men lite favör för oss i riktigt bra chanser lite bollinnehav övertag för dem. Trots detta har de flesta barrikadenspelarna inte kommit alls upp i normal standard.

I andra halvlek blir det bättre och bättre , även om de har sina bästa målchanser i matchen i början på halvleken på kontringar så tar vi succesivt över matchen helt och skapar massor av chanser och frisparkar/hörnor i medvinden. Och vi borde absolut gjort ett par mål i den här matchen framförallt i andra halvlek.

Vi gör en godkänd insats som borde räckt till både 1 och 3 poäng sett till chanserna, men man kan kräva mer av många av spelarna som förmodligen på grund av kvällen innan inte kommer upp i normal standard.
Ett litet plus att vi bara släppte in 1 mål med trebackslinje och ny målvakt som gör sin första match på över 10 år.